Bu makalemizde Android cihazlarda ne tür güvenlik önlemleri alınmalı ve virüslerden korunmak için neler yapılır önerilerimizle sizlere paylaşıyoruz.
1- Güvenlik ayarlarına dikkat edilmeli
Android sistemler kolayca erişebileceğiniz, yüklenmiş bazı veri güvenlik protokolleri içerir. Özellikler kısmında ki güvenlik bölümünde olan bu ayarlar, telefonunuzu şifrelemenize de olanak sağlar. Bu özellikler firma verileri gibi önemli verilerinizi güvene almanıza yardımcı olur.
2- Sağlam şifreler kullanılmalı
Kullanıcılar şifre hususunda iki önemli hata yapıyorlar. Bunlardan ilki zayıf şifreler oluşturmak. İkinci olanı ise e-posta, mobil bankacılık benzeri birçok farklı durumlarda aynı şifreyi kullanmak. Bu tür önemli işlemlerde tek ve kolay bir şifre kullanmak, bilgisayar hacker korsanlarına elinizde ki bilgilerin kapısını açabilen tek anahtar vermek ile eşdeğer.
3- Güvenlik yazılımları
Android telefonlara yönelik veri güvenliği işlemleri ürünlere zararlı yazılımlara karşı tedbirler sunuyorlar. Telefonları uzaktan kilitleyebilen ya da yer takibini sağlayabilen sağlam bir mobil güvenlik uygulaması ile hırsızlık durumlarına karşı bilgilerinizi güvende tutabilirsiniz. Bunun yanında kötü yazılım içeren fake uygulamalara ve diğer yararsız bağlantılara karşı tarama işlemi ile telefonunuzu koruyabilirsiniz.
4- Fake uygulamalara dikkat edilmeli
Siber saldırganlar program marketlerinde bulunan denetimsizlikten yararlanarak, buralara kötü yazılım içeren ya da private bilgileri doğrudan ağlarına ileten bazı ileri teknoloji uygulamalar yüklüyorlar. Bunun akabinde bu zararlı programlar ile büyük ilgi gören belli uygulama ve bilgisayar oyunlarının adlarının tek harfini değiştirerek kendilerine göre isimlendiriyorlar. Bu biçimde dikkatsiz bazı kullanıcılar popüler olan bir oyun veya uygulama indirdiklerini sanırken, tam tersine zararlı yazılım barındıran sahte bir sanal uygulama indiriyorlar.
Bu makaleyi okuyanlar Hangi Android Telefonu Almalıyım adlı makalemizi de çok sevdi.